NYÍRPALOTA 97-103 TÁRSASHÁZ INFORMÁCIÓS OLDAL

TÁJÉKOZTATÁS HÍREK ESEMÉNYEK

 

E-mail-ben küldött Hozzászólások, Vélemények - felöl a legfrissebbek

 

 

2018.

 

Város Ferenc SZVB elnök korábban mindig kifogásolta, hogy miért nincs itt 8 órát Dobozi Kálmán. (előző gondnok)
Most én kérdezem, hogy hány órát van itt a jelenlegi gondnok? Kinek a kije, ki hozta ide? Az élettársának semmi köze a Házhoz, hacsak nem kötöttek vele valamilyen munkaszerződést.
Mindenki tudja, hogy ezt a feladatkört egy ember nem tudja ellátni.
Ha valaki tudja a választ, feltett kérdéseimre, kérem tudassa.
Mátyás

 

Nálunk a bejárati kapu elé szart, az idő alatt, míg a rendőrök várakoztak, hogy elcuccoljon. kapott is mindjárt 50 ezer Ft helyszíni bírságot.

 

Hozzánk a lakásba csengetett be és erőszakosan be akart jönni, csak le akar ülni, mondta.  

 

A társasházkezelő igazán intézkedhetne az erőszakos hajléktalan ügyében. Az illető már mindegyik lépcsőházban megfordult, az ajtók előtt alszik és oda is "végzi a dolgát", ahol épp tartózkodik. Késő este kitartóan kaputelefonozik sokaknak, így próbál az épületbe jutni. Sokadik rendőri intézkedés sem téríti el szándékától. ZÁRJÁK KULCSRA A KAPUKAT, AKÁR NAPPAL IS. SZÁNJANAK RÁ EGY PERCET.

 

Köszönöm az Újévi üdvözleteket, jókívánságokat. szerk. 

 

Tegnap du. arra lettünk figyelmesek, hogy az épület közepéről, busz felöli oldalán a 7-ikről nm-es kartonlapok hullnak, teríti be a földet. 2 arrajáró fején landolt majdnem. Már nem első eset, hogy az emeletekről dobálnak ki mindenfélét. Milyen emberek laknak itt? A társasházkezelő miért nem intézkedik? Akik ideköltöznek bejelentkeznek egyáltalán a kezelőnél, vagy a gondnoknál? Felhívják a figyelmet az ittélés szabályaira? Nektek írom a kérdéseket, de értelemszerűen nem nektek kell megválaszolni.

 

Az egyik vonalon a csatornarendszer hangos klluttyogásától szenvedtek a lakók karácsonytól 2 hétig. A hibaforrás felderítését akadályozta, hogy az egyik emeleti idős ember nem engedte be lakásába a gondnokot és a szerelőt. Mint kiderült, a szellőzőmotor csöve nem a szellőzőrendszer csövébe volt csatlakoztatva, hanem a csatornacsőbe. Ilyet okoz, ha mekkmester a szerelő. Több szakember csak találgatott a problémát illetően, majd olyan szerelőt hívtak, aki értett is hozzá, felderítette és kijavította a hibát.

 

Egy önkéntes személy vállalta, hogy naponta végigjárja a négy lépcsőházat 22:00 - 23:00 óra között, a hajléktalanok szűrét kiteszi és kulcsra zárja a kapukat.
Támogassák működését azzal, hogy este önök is kulcsra zárják a kapukat és a felkapuzó idegeneket ne engedjék be az épületbe.

 

Köszönöm a figyelemfelhívásokat, ne jelezzétek többször, tudok a facebook bejegyzésről, ami annyira érdekel, mint bálnát a varrótű.
Nem nekem szól, mert messze vagyok a nyugdíjas kortól, sőt, rokkantnyugdíjas sem vagyok. (Ennyit a bejegyzés hitelességéről.)
Viszont ellentétben a bejegyzővel, tulajdonosi minőségemben mindenhez közöm van!
A javasolt lépésekkel nem kívánok élni. Majd. Korábban személyes bejelentést tettem a közleledésfelügyeleten és a rendőrségen az illető zaklatásai miatt. A cikket szintén bevittem a rendőrségre, kértem az illető bejegyzéseinek figyelemmel kísérését. Elvakult, lelke tele gonoszsággal, irígységgel, nincs önkontrollja. Valamiért csak nagy jelentőséget tulajdonít nekem, hogy nem tud leszakadni rólam.     További figyelmem nagy részét tanulmányaimra, a diploma megszerzésére és nyelvtanulás folytatására kívánom összpontosítani. Ez mellékes is, de köszönöm, hogy jeleztétek. 

 

2017.

 

Nálunk valaki ráírta a  gondnok által kitett kérésre, hogy "Miért?" Azért baromkám, mert nem barlangban élsz, s ha a társasházi életformát választottad, akkor tartsd be a házirendet és zárd kulcsra azt a kurva kaput!

 

Azért ez már türhetetlen, hol a fűtés, hol a vízvezeték, hol a hajléktalanok, hol a kapuk zárjai! A társasházkezelő meg ücsörög a meleg irodájában! A bejárati kapukat meg kulcsra kell zárni. Ha, a bejárati ajtót kulcsra tudják zárni, akkor szánjanak pár percet a kapuk zárására is. A sok nemtörődöm meg kinyitja, ha felkapuznak hozzá, aztán csodálkozik, ha betörnek hozzá, vagy leütik és kirabolják. Jobban oda kellene figyelni az otthonunkra.

 

Nem tudjátok, hogy ki az, aki mindennap fúr már 2 hónapja? Igazán abbahagyhatná!  

 

" ... az izzóról már nem szólok a gondnoknak, mert a legócskábbat rakja mindig bele, ami 2 hetet alig bír ki a sok kapcsolgatástól, szóval raktam bele egy ikeás led izzót, na az már pár hónapja jól szuperál, jó fényes a sarok..."

 

Akkor most ki javítja a liftet? Az új szerelővel is kötöttek átalány szerződést? Vagy akkor hívnak szerelőt, ha baj van? 

 

Ne vicceljetek már, elhiszitek, hogy a tházkezelő döntése volt? Az idős szvb elnök férfi akarata teljesült ezzel.

 

Az valóban  nagyon rossz döntés volt, hogy olyan szakembernek mondtak fel, aki itt lakik a házban. Ráadásul évtizedek óta ő volt a lift karbantartója. Szuper lehet ez a társasházkezelő, aki egy éve van itt és ilyen döntést tud hozni. Még nem tudja, hogy a lift veszélyes üzem?! 

 

Okoskütyük! Sokaknak van okostelefonja, okostv-je, de még használni se tudja. Akkor hogy boldogulna az okosházzal?

 

Lehetne más a házkezelő, akkor néhányszáz forinttal több lenne a közös költség. Juj, akkor korszerűbb épületbe járnánk haza. megérné? 

 

Nem lehetne Okostársasházkezelőre, Okosszvbre cserélni a jelenlegit?

 

Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy 6 éve nem voltak megtisztítva a lépcsőházi ablakok? Az alpinista mennyibe kerülne? Javasolnám az alpinista bevonását, a kivitelezés megrendelői meg fizessék ki.

 

Okosház? Itt még a ledes lépcsőházi világításra sem tudnak áttérni, a korszerűtlen szellőzőmotorokat se tudják lecserélni energiatakarékosra, sok energiát megtakaríthatnánk. A házkezelőnek nem érdeke, belefáradna, ha fel kellene állni a munkaasztalától, az szvb meg nem ért ezekhez.

 

Lépcsőházunkban őszi nagytakarítást végeznek. A takarítók gyanútlanul a lépcsőházi ablakok megtisztításának csapdájába estek. Az ablak egyik fele fix kivitelezésű, nem lehet hozzáférni a külső üveghez, a másik fele csak bukó, körülményesen kiakasztva nem bírják addig tartani az ablakot, míg megtisztítanák. Így szembesültek, csak alpinista tudja elvégezni ezt a műveletet. A társasházkezelő és az akkori szvb elnök-megrendelő igazán tájékoztathatta volna őket, hogy ne is próbálkozzatok, mert 6 éve elkurtuk.

 

A 7-ik emeleten lakunk, allítólag itt kellene a leg melegebbnek lenni, de nem kapunk röhögőgörcsöt a melegtől. 

 

Én meg azt kérdezem tőletek, mikor lesz az őszi nagytakarítás, mert a mi lépcsőházunkban a tavaszi nagytakarítást sem végezték el.

 

Már tele a hócipőnk, hol van fűtés, hol nincs. Most október vége és éppen 3 napja nincs teljes fűtés az 53 nm-s lakásokban a mi lépcsőházunkban. Okt. 16-n a FŐTÁV leengedte a rendszer vizét, mert felújítási munka volt. Kérdezem, miért nem a 3 hetes, nyári rendszer üritési időszakban végzi a felújítási munkát? Jó lenne, ha a közös képviselő törődne a házzal, mert a fűtési idény kezdete óta legalább 5-ik alkalommal van 3-4 napos fűtés kimaradás.

 

Ha a képviselő a havi fogadóórát megtartaná, talán többet megtudnánk, hogy mi történik a házban. Tényleg, miért nem tartja meg a fogadóórákat? Nem ér rá? Nem fogom neki fizetni a képviseleti díjat. 

 

Létezik egyáltalán a közös képviselő? Mert a leveleimre nem kapok választ!

 

Nem lesz tájékoztatás a tetőszigetelésről? Rendben van, hogy ti megkérdeztétek a kivitelezőt és így némi információhoz jutottunk, de nem kellene erről a közös képviselőnek tájékoztatni az embereket? Mennyi a végösszeg? Mit fizettünk a műszaki ellenőrnek? Mennyi pénzünk maradt?

 

A mi lépcsőházunkban is hasonló a lift helyzet. Nálunk még a jelzőfény sem
világít sokszor. Ilyenkor azt se tudjuk, mivan? Működik, nem működik, melyik emeleten parkol? Tök gáz ez a lift! A házkezelő nem hív szerelőt?

 

Nem csak a lift rossz, hanem a kapu zárja is. Sokszor bűvészkedünk a kulcscsal, mire kinyitjuk a kaput.

 

Lépcsőházunkban hónapok óta nem működik rendeltetésszerűen a lift.
Vendégeim nem mertek beszállni a liftbe, mert az ajtó kinyitása után 30 cm-el
följebb állt meg. Gyakran nem áll meg a hívott emeleten, vagy a felettünk, vagy
az alattunk lévő emeleten áll meg. Többször lépcsőn megyünk fel az emeletre.
Nem lehet szervízelőt hívni, aki megjavítja a liftet?

 

"Helló! Az 5 helyiséges lakásban csak az egyik helyiségben indult be a fűtés, mi van ilyenkor?" Szerk. válasz: Kérdezd a gondnokot, th.kezelőt, vagy a fűtési megbízottat. Meg ne kérdezd ki a fűtési megbízott, mert nem tudjuk.

 

Részben értek egyet a lejjebb lévő nyilatkozattal. Még nem kell bántani a Holdingot, előbb az szvb-t kell lecserélni, mert Bólogató Jánosok. Évzáró közgyűlésen az szvb elnök nem számolt be az szvb éves tevékenységéről,(feltételezem, nem volt miről), ez feltűnt valakinek? Nem kezdeményeznek semmilyen felújítást, folytatniuk kellene amit az elődeik elkezdtek.

 

Azt lehet e tudni, teljes tetőszigetelés lesz, vagy csak javítás? Azt hittük, hatalmas készültséggel vonul fel a Moszig, s dübörög majd a munka, ehhez képest nem is észlelni, hogy 3-4 ember tevékenykedik.

 

Nekem az a  véleményem, addig itt nem lesz semmiféle felújítás, amíg a Palota Holding a kezelő. El kellene már küldeni őket a francba. Az öreg szvb helyett meg fiatalok kellenek.

 

Házunkról. A legmélyebb időszakát éli. Gazdátlan. Nincs társasház kezelője, aki ott volt a közgyűlésen, tapasztalhatta, egy közgy-t sem tud levezetni rendesen, semmit nem tesz a ház érdekében. A számvizsgálók csak névleg vannak, megválasztottuk őket, mert nincs más. Nem képviselik érdekünket, vagy nem értenek hozzá, mert feltűnt volna nekik, hogy évek óta fizetünk internetdíjat, amit senki nem használ. Nem jelzik a kezelőnek a magas víz-, csatorna-, áram-, biztosítás díjat. Nem tesznek a kintlévőségek behajtása érdekében semmit. Nem inspirálják a kezelőt felújításokra. A takarító gyorsan végigszáguld az épületen, aztán elhúzza a csíkot. Gondnokot meg nem láttam. Innen már nincs lejjebb. (gratula a webhez.)

 

Rendben van, hogy helyettesítik időnként a gondnok takarítót, de, ki takarít? Az az idős úr, akit kitettek a faliújságra 3 napos helyettesnek, az kihúzta a szemetest, de nem seperte fel és nem mosta fel a lépcsőházakat! Ez már így lesz, ha a gondnok-takarító szabira megy, nem lesz takarítás? Ez egy nagyon rossz felállás!

 

Nagyon örülök, hogy társas házunknak ismét van honlapja.
Gratulálok a szerkesztő(k) munkájáért.
Biztos vagyok benne, hogy sok érdekes javaslat, észrevétel lesz majd társas házunkkal kapcsolatban.
Elsőre ennyit.
 
 
Köszönöm a honlapot! Én azért örülök neki, mert a lakásom ugyan az épületben van, de én nem élek benne, sőt nem is Budapesten. Így tudok napi-heti-havi szinten tájékozódni az ottani eseményekről.
 
 
Örökre lemondhatunk a felújításokról? A szemben lévő házban lassan letelik a panelprogram törlesztése. A megemelt közös költség ellenére évente felújításokat végeztettek, pl. felújították a 4 személyfelvonót. A  piros erkélyes házban is mindig történik felújítás, mondták, úgy tudtak, tudnak sok mindent megcsinálni, hogy mindig pályáznak. Kamerarendszert is kiépítettek. Megtakarításuk duplája a miénknek, pedig 10 emeletes épületről van szó. Sok helyen akadálymentesítve van az épület. Csak nálunk nem történik semmi.
 
 
Én az egyik Arany Alkony idősek háza közelében lévő társasházban jártam ismerősnél. Az épület panelprogramban vett részt, pedig sok az idős. Már az épülethez közelítve feltűnt a kamerarendszer. A lépcsőház, emeletek szépen kiburkolva. Liftből kiszállva mozgásra felkapcsolódott a világítás, mozgásérzékelős rendszer lett kiépítve. Pályázatot nyújtottak be a szellőzőmotorok lecserélésére is. Mindenre nyújtanak be pályázatot. Egy vállalkozó högy a társasházkezelő, 3 házat kezel energikusan, mondta az ismerős. A  mi palota holdingos társasházkezelőnk elbújhat mellette.
 
 
A barátaim háza szintén nem vett részt panelprogramban, de kicseréltették a nyílászárókat és a kapukat. Nem kulcscsal, hanem mágneskártyával nyílik a kapu, szuper.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 40
Heti: 149
Havi: 767
Össz.: 6 666

Látogatottság növelés
Oldal: HOZZÁSZÓLÁSOK
NYÍRPALOTA 97-103 TÁRSASHÁZ INFORMÁCIÓS OLDAL - © 2008 - 2018 - ujpalotan.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »